Sałatka ryżowa z czosnkiem i ananasem

Składniki

2 woreczki ryżu
puszka kukurydzy
puszka ananasów
2-4 ząbki czosnku – zależy od tolerancji ;-))
majonez
sól i pieprz

Przygotowanie

ryż gotujemy, odcedzamy, odstawiamy aby wystygł, następnie dodajemy kukurydzę i odsączone, pokrojone jak najcieniej ananasy i wyciśnięty przez praskę czosnek; doprawiamy solą, pieprzem i majonezem Najlepsza jest po kilku godzinach, gdy smak czosnku trochę złagodnieje. SMACZNEGO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: