Leczo po węgiersku

Składniki

1 kg parówki cienkiej
1kg pieczarek
1 kg cebuli
30 dkg boczku surowego wędzonego
2 koncentraty pomidorowe
Słóik papryki konserwowej
Ważne są proporcje, mozna z połowy lub 1/3 przygotować

SMACZNEGO

Przygotowanie

Cebulę kroimy w piórka, wrzucamy na rozgrzany tłuszcz (margaryna) , dusimy ja na złoto , dodajemy pokrojony drobno boczek , i parówke pokrojoną w krążki, dusimy ok 15 min, ( dla koneserów pinkantnych potraw polecam cebule posypac pieprzem cayen i smażyć) .Pieczarki kroimy w plastry, zalewamy wodą i gotujemy ok 10 min od zagotowania, odcedzamy i wrzucamy do cebuli, paprykę kroimy na paski dodajemy do parówek i pieczarek , wlewamy również ok 3/4 słoika zalewy od papryki.. . jest to konieczne dla uzyskania smaku. Gotujemy wszystko ok 10 min. . . dodajemy troszkę wody , i koncentrat , ja dodaję półtora słoika . . . gotujemy wszystko ok 5 min , doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

P O E Z J A S M A K U I A R O M A T U

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: