Pycha Ciasto z białą czekoladą

Składniki

Ciasto kruche:
1 margaryna
3 szkl. mąki
0,5 szkl. cukru
4 żółtka
cukier waniliowy
0,5 proszku do pieczenia
(zagnieść)
Polewa:
1 margaryna
1 szkl. cukru
0,5 szkl. wody
(zagotować)
Do 0,5 paczki mleka w proszku wlać rozpuszczone masło z cukrem i wodą.
Dokładnie wymieszać.

Przygotowanie

Połowę ciasta włożyć na blachy i troche zapiec. Na to wyłożyć ugotowany budyń czekoladowy (3 torebki budyniu ,1 litr mleka i 0,5 szkl. cukru). Na wierzch wyłożyć reszte ciasta i upiec.
Gorace ciasto polać przygotowana polewą…
Życze smacznego:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: