Fasolka szparagowa z pomidorami

Składniki

750 g ugotowanej fasolki szparagowej
2 cebule
1 czerwona papryka
2 pomidory
kilka plasterków kiełbasy lub szynka
100 g tartego sera
0,5 łyżeczki bazylii
sól, pieprz, przyprawy

Przygotowanie

Cebulę podsmażyć na oleju, dodać wędlinę, pokrojoną w paski paprykę, chwilę podusić. Dodać pokrojone (zmiksowane) pomidory bez skóry – w zimie można zastąpić koncentratem pomidorowym. Poddusić aż pomidory się rozgotują (w przypadku krojonych). Doprawić. Dodać pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Posypać serem żółtym i bazylią. Piec 20 minut w temp. 200 stopni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: