kurak z makaronem w zupie cebulowo-grzybowej mniami

Składniki

makaron (świderki, kolanka wg uznania)
10 pałeczek z kurczaka
2 śmietanki słodkie (ja biorę mlekowity takie niebieskie 30% )
2 sosy grzybowe knora (pieczarkowy czy borowikowy wg uznania)-w proszku
2 zupki cebulowe knora – w proszku

Przygotowanie

Gotujemy makaron al dente, wywalamy go na blachę. Blachy niczym nie smarujemy. Hmm w naczyniu żaroodpornym też powinno być ok, ale ja nie próbowałam.
Na makaron kładziemy wymyte i osuszone pałeczki.
W misce lub garnuszku obok łączymy 2 śmietanki, 2 zupki i 2 sosy. Mieszamy dobrze i zalewamy kuraka z makaronem.

Blachę wstawiamy do rozgrzanego piekarnika.
Pieczemy w 180 stopniach około godziny (tak by dramstki nie były surowe).

Można też zrobić bez makaronu, a potem podać z ryżem lub ziemniakami.
Potrawka z jakiejś babskiej gazetki. Naprawdę sycąca, pyszna i dość tania🙂 POLECAM.

SMACZNEGO!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: