Piersi z kurczaka na parze

Składniki

4 piersi
ogórek kiszony
musztarda francuska (ta z całą gorczycą)
jarzynka
koperek (najlepiej świeży)

Przygotowanie

Piersi kurczaka natrzeć jarzynką (można je lekko rozbić,ale nie koniecznie),odstawić na 2 godziny do lodówki,żeby nabrały smaku.Następnie w środku posmarować musztardą (cienka warstwa – pół płaskiej łyżeczki na jedną pierś).Na środku położyć kawałek kiszonego ogórka,spiąć wykałaczką.Gotować na parze do miękkości (ustawiam zegar na pół godziny,a później sprawdzam czy już są miekkie) .Pod koniec gotowania posypać po wierzchu koperkiem.
Zdrowe,dietetyczne,a do tego bardzo smaczne.
Jeśli ktoś nie lubi musztardy,to może być sam ogórek.
Smacznego.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: