Pierś kurczaka w sosie pomidorowo-pieczarkowym

Składniki

2 piersi kurczaka
20 dag pieczarek
1 cebula
2-3 pomidory
2/3 szkl. soku pomidorowego
1/2 szkl. kremówki
sól, pieprz, papryka w proszku

Przygotowanie

Piersi przekroić na połówki i delikatnie rozbić tłuczkiem. Posypać przyprawami. Mięso smażyć na rumiano z obu stron, wyjąć na półmisek. Cebulę pokroić i podsmażyć, dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć mieszając ok. 5 min. Dodać pokrojone pomidory bez skórki oraz sok pomidorowy, zagotować. Wlać śmietanę, wymieszać, doprawić do smaku i polać sosem mięso.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: