sałatka piętrowa z tuńczykiem

Składniki

10 dkg sera żółtego
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 puszka tuńczyka w oleju
10 dkg marchwi ugotowanej
1 słoik ogórków konserwowych
cebula biała lub czerwona
4-5 jajek
majonez(słoik jak dżemowy)

Przygotowanie

ser żółty zetrzeć na tarce z dużymi "łezkami"
tuńczyka odsączyć z płynów wymieszać
ugotowaną marchew zetrzeć(na dużych oczkach) z ogórkami zrobić to samo,
pokroić cebulę – odstawić na chwile i odsączyć z soku,
jajka ugotować – białka pokroić w kostkę żółtka zostawić
układać wszystko warstwami wg takiej kolejności:

ser
tuńczyk
marchew
majonez
cebula
ogórki
białka
majonez
na wierzch żółtka rozdrobnione w paluszkach

smacznego – polecam!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: