Składniki
Karkówka okło 2 kg bez kości
olej do smażenia
3 kolorowe papryki
natka pietruszki
30 dkg pieczarek
bułka tarta
2 średnie cebule
musztarda
czosnek 5-6 ząbków
przyprawy (vegeta, pieprz)
Przygotowanie
Mięso opłukać, naciąc tak żeby powstał jeden duży płat, zbić tłuczkiem tak jak kotlety (ostrożnie żeby nie przeciąć ). Płat mięsa natrzeć vegetą, pieprzem, czosnkiem,posmarować cały musztardą i pozostawić na 1 godz w lodówce.
Paprykę pokroić w kostkę drobną razem z cebulą i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Pieczarki pokroić drobno i podsmażyć. Wymieszać wszystkie składniki, doprawić dodać bułkę tartą tak żeby związała składniki. Mięso wyjąć rozłożyć płat i cały posmarować farszem. Zwinąć jak roladę związać nitką. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 90 min.( po 40 min smażenia obrócić roladę i dalej piec)
Kroić po ostudzeniu. Smacznego!