Ciasto nugatowo- brzoskwiniowe

Składniki

Przepis znalazłam kiedys w internecie. Akurat go robiłam na urodziny, a ze tu jeszcze go nie widziałam to postanowiłam napisać, bo jest warte wykonania!

1. Biszkopt:
8 jaj
1 szklanka cukru
cukier waniliowy
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki maki ziemniaczanej
1,5 łyzeczki proszku do pieczenia
3 łyzki kakao
3 łyżki oleju.

2. galaretka z brzoskwiniami
2 galaretki brzoskwiniowe
puszka brzoskwiń

3. masa nugatowa
1 masło
1 mały słoiczek nutelli
1 paczka okrągłych biszkoptów

4. Krem
1 Śniezka
1 galaretka brzoskwiniowa

Zdjęcie nie oddaje uroku ciasta, bo jest to ostatni kawałek, w rzeczywistosci prezentuje sie super

Przygotowanie

Upiec biszkopt, przekroic na pół

Galaretki rozpuscić w 2,5 szklanki gorącej wody, wystudzic. Brzoskwinie pokroic w kostkę, Wymieszac z teżejacą galaretką.

Masło utrzeć, dodać nutelle.

Sniezkę ubić wg przepisu na opakowaniu. Galaretkę rozpuścić w 1 szkl gorącej wody. Do Śniezki dodać tężejacą galaretkę.

Przełozenie:
– biszkopt
-teżejąca galaretka z brzoskwiniami
– biszkopt
-masa nugatowa
-okrągłe biszkopty
-Śniezka
-na wierzch polewa w esy- floresy

SMACZNEGO!!! CIASTO JEST PYCHA!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: