Rogaliki z ciasta marchewkowego

Składniki

Ciasto:

2 szklanki mąki (może się okazać, że ciut więcej będzie potrzebne do podsypania)
2 duże marchewki
łyżeczka proszku do pieczenia
kostka margaryny
cukier puder do posypania

Nadzienie:

marmolada albo czekolada albo kawałki owoców

Przygotowanie

Marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i margarynę. Ugniatamy ciasto. Kiedy ciasto będzie już ładnie odchodziło od ręki, dzielimy na pół i wałkujemy placki, wycinamy kwadraty, nakładamy nadzienie i zawijamy rogaliki.
Piec około 20 minut – aż się zrumienią w temp. ok. 160 st.C. Posypać cukrem pudrem.

Przepis mojej teściowej, gorąco polecam!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: