przepyszne śledziki w oleju

Składniki

2 Kg śledzi (średnie)
szklanka octu
2 szklanki wody
2 łyżki stołowe cukru
2 łyżki stołowe soliziele,liść laurowy,pieprz (najlepiej ten kolorowy Kamisa)

Przygotowanie

Sledzie sprawiamy, myjemy i zalewamy ostudzoną zalewą.Tak się moczą w lodówce min.24 godziny.Potem je filetujemy, zwijamy w zgrabne ruloniki i warstwami wkładamy do naczynia.Warstwa śledzi,warstwa cebulki pokrojonej w kosteczkę,oliwa lub olej (troszkę aby je przykryć) i tak dalej aż do wykorzystania wszystkich śledzików.Niech się wszystkopomaceruje parę godzin.Gwarantuję,że każdego powali na kolana.Są tak dobre,że ja robię zawsze podwójną porcję.Samcznego!!!!
(koniecznie należy zdjąć skórę)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: