Jabłecznik pyszny

Składniki

5 jaj, szklanka cukru, 25 dag mąki pszennej, tyżka mąki ziemniaczanej, cukier waniliowy, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 4-5 jabłek średniej wielkości, szczypta soli.

Przygotowanie

Jaja ubić z cukrem, solą, i cukrem waniliowym, dodać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Do tej masy włożyć obrane i pokrojone w kosteczkę jabłka, wymieszać i wlać do formy wysmarowanej margaryną i wysypanej tarta bułką.

Przepis pochodzi z Poradnika Domowego.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: