Super metrowiec

Składniki

CIASTO:
8 JAJ
40dag cukru pudru
40dag mąki
20 łyżek oleju
10 łyżek ciepłej wody
2 łyżki kakao
KREM:
4 szklanki mleka
1 1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
3 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki mąki pszennej
1 1/2 kostki margaryny

Przygotowanie

CIASTO:

1.Żółtka utrzeć z cukrem,dodając ciepłą wodę i olej.
2.Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia.
3.Ubić pianę z białek,dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.
4.Ciasto podzielić na 2 części,do jednej dodać kakao.
5.Piec każde ciasto osobnow waskich foremkach w temp.160-180C przez 30-45 minut.

KREM:
1.3 szklanki mleka zagotować z cukrami.
2.Resztę mleka wymieszać z mąka ziemniaczaną i pszenną.
3.Dodać do gotującego mleka,zagotować i ostudzić.
4.Margarynę utrzeć i dodawać ostudzony budyń,cały czas ucierajac.
WYKONANIE CIASTA:

Upieczone ciasto pokroic w kromki.Układać na przemian,przekładając masą.Ciasto mozna polac polewa czekoladową.Podawac krojone po skosie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: