Ciastka miękkie maślane

Składniki

150 g miękkiego masła
125 g cukru pudru
1 cukru waniliowego
2 jajka
250 g maki
papier do pieczenia

Przygotowanie

Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka, porcjami wsypywać mąkę, dokładnie wymieszać. Gdy ciasto będzie dość twarde, dodać resztę mjąki. W razie potrzeby dodać trochę mleka. Ciasto rozwałkować, foremką wykrajać ciasteczka. Ułożyć na wyłożonej papierem blasze , wyunąć do rozgrzanego piekarnika, piec 10-15 minut w temp 180 stopni Trzeba ostrożnie wyciągać z blaszki ponieważ będą miękkie lecz po wyciągnięciu szybko twardnieją SMACZNEGO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: