kiszonka armeńska

Składniki

1 szklanka soli
0,5 wiadra wody
2,5 kg małych ogórków
2,5 kg kalafiora
0,5 kg ostrej papryki (małe ,wąskie strączki)
15 dag czosnku
koper

Przygotowanie

W dużym naczyniu ułożyć warstwami ogórki,różyczki kalafiora,papryczki, koper,ząbki czosnku.Sól rozpuścić w wodzie. Zimną solanką zalać warzywa i pozostawić na 6-7 dni w temperaturze pokojowej, aż ukiśnie. Zlać solankę i przegotować. Warzywa ułożyć w słoikach. Zalać gorącą solanką.Słoiki zaraz zakręcać.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: