kukurydziane placuszki

Składniki

1 puszka kukurydzy
1 duży ziemniak
pół pęczka dymki lub cienkiego szczypiorku
pół pęczka natki pietruszki
2 jajka
2 łyżki bułki tartej
łyżeczka curry
łyżeczka kminu rzymskiego
sól
pieprz

Przygotowanie

ziemniaka obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, docisnąc nadmiar soku. Kukurydze odsączyć, wymieszac ze startym ziemniakiem, posiekanymi ziołami, jajkami, bułką tartą i przyprawami. Na patelni rozgrzać olej, kłaść małe porcje masy i smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z sosem np. czosnkowym lub majonezowym

przepis pochodzi z gazety / nie pamiętam tytułu/, jest rewelacyjny

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: