Śledzie z gorczycą

Składniki

6płatów śledziowych -solonych
1czerwona cebula
natka pietruszki
3łyżeczki gorczycy
1 lyzeczka papryki czerwonej słodkiej
1\2szklanki śmietany lub jogurtu
3łżeczki musztardy,pieprz, sól
2łżki majonezu

Przygotowanie

Śledzie namoczyć na 2 godz. pokroić dość drobno,wyłożyć do miski.Cebulę pokroić drobno i sparzyć na sicie, gdy wystygnie wyłożyć na śledzie.Ze śmietany,musztardy ,gorczycy, majonezu zrobić sos doprawiając solą i pieprzem.Sos wylać na śledzie z cebulą, posypać pokrojoną natką pietruszki i czerwoną papryką dla efektu końcowego.Można jeść po30min. chłodzenia w lodówce.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: