Aromatyczne miodowe ogórki z selerm naciowym

Składniki

3 kg ogorków
2 selery naciowe
4-5 średnich cebul
4 łyżeczki soli
1/2 l octu
1 kg miodu
4 łyżeczki curry,
2 łyżeczki nasion gorczycy,
4 łyżeczki ziaren pieprzu,
10 gożdzików
6 gwiazdek anyżu.

Przygotowanie

Ogórki obrać pokroić w kostkę – ok 1,5 cm. Cebulę pokroić w półtalarki, seler – na odcinki ok 1,5 cm. Wymieszać ogórki z selerem, cebulą i solą – pozostawić na ok. 2 godzin a póżniej odsączyć.
Ocet zagotować z miodem i przyprawami – zalać odsączone warzywa. Pozostawic na kilka godzin – po czym wkładać do słoików i pasteryzować ok 10 min.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: