Sandwicze z pieczarkami i serem

Składniki

4 kromki opieczonego chleba tostowego
4 łyżki majonezu
4 łyżki twarożku naturalnego
2-3 duże pieczarki
5-7dag parmezanu – w kawałku
sok z cytryny do smaku
sól
pieprz

Przygotowanie

Kromki chleba posmarować z jednej strony twarożkiem wymieszanym z majonezem. Pieczarki oczyścić, pokroić w cienkie plasterki, skropić sokiem z cytryny. Zestrugać wiórki parmezanu.
Dwa tosty obłożyć pieczarkami i serem, posypać solą i pieprzem. Przykryć pozostałymi tostami, posmarowaną stroną do dołu. Przed podaniem przekroić sandwicze na połowy.
Sandwicze można wzbogacić, dodając do nich świeże, młode listki sałaty albo, aby ser się rozpuścił, zapiec je w tosterze.
Można je jeść bez zapiekania, ale smaczniejsze i dla dzieci ciekawsze, bo chrupiące są zapiekane w tosterze.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: