Ziarenkowe kotleciki schabowe

Składniki

3 plastry schabu
łyżka wódki
łyzka sosu sojowego
sól
roztrzepane jajko
3 łyzki bułki tartej
po łyzce sezamu, maku i wiórków kokosowych

Przygotowanie

Mięso rozbić tłuczkiem i każdy kotlet przeciąć na dwa. Polać sosem sojowym i wódką i w takiej marynacie odstawić na godzinę.
Na trzech spodeczkach wymieszać po łyżce bułki z wiórkami, sezamem i makiem (każde z ziarem na osobnym talerzyku).
Kotleciki po wyjęciu z marynaty obtoczyć w jajku a następnie w mieszance bułki z ziarenkami. Ma wyjśc po dwa kotleciki każdego rodzaju.
Polecam takie schabowe z młodymi ziemniaczkami i gotowana młodą kapustką

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: