Ciasteczka Makowe Kwiatuszki

Składniki

150 g miękkiego masła lub margaryny
50 g cukru pudru
1 żółtko
1 cukier waniliowy
150 g mąki
40 g zmielonego maku lub masy makowej
starta skórka z 1/2 cytyny

Przygotowanie

Masło/margarynę utrzeć z cukrem pudrem, żółtkiem i cukrem waniliowym na kremową masę.

Dodać mąkę, mak i skórkę z cytryny. Wymieszać.

Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego i na blachę wyłożoną pergaminem wycisnąć ciasteczka w kształcie rozetek.

Piec w 180 st.C ok.12 min. Ostudzić i ozdobić.

Przepis dostalam od koleżanki. Polecam!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: