Grzyby w zalewie miodowej

Składniki

1 kg grzybów leśnych

Zalewa:
1,5 szk wody
1 szk octu 10 %
1- 1,5 szk miodu
2 łyżki soli (chyba, że grzyby były gotowane w osolonej wodzie to wtedy można dodać 1 łyżeczkę)
gorczyca
pieprz ziarnisty czerwony
liść laurowy

Przygotowanie

Grzyby gotujemy w osolonej wodzie. Przygotowujemy zalewe. Do słoika wrzucamy kilka ziaren pieprzu, liść laurowy i garść gorczycy. Układamy w słoikach grzyby i zalewamy gorącą zalewą. Pasteryzujemy ok 5 minut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: