Przekąska Coś na Ząb

Składniki

1 bułka bagietka
1 opakowanie sera Brie 250g
2 główki czosnku
Dżem z czarnej porzeczki

Przygotowanie

Nie obrane główki czosnku obciąć od strony ogonka tak, żeby troszke było widać surowe ząbki. Polożyć całe główki czosnku na kawałku foli aluminiowej, skropić je olejem i szczelnie zawinać folię. Wlożyć do piekarnika i piec w temperaturze 200 st.C przez 40 minut. Wyjac z piekarnika, rozwinać folię i poczekać aż czosnek przestygnie. Następnie wycisnać miąższ do małego pojemnika.

Bagietkę pokroić w plasterki. Każdą kanapeczkę posmarować lekko masą czosnkową. Na masę położyć plasterek serka Brie, a na serek wyłożyć troszkę dżemu.

Przekąska gotowa!!!. Nietypowa ale pyszna!!!
Super na spotkania towarzyskie. Ten przepis podała mi moja znajoma. Na poczatku sie zdziwiłam…. czosnek z dżemem?
Ale skusiłam się i nie żałuję. Smakuje wybornie!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: