Deser hot&cold

Składniki

1 opakowanie budyniu śmietankowego (na 500 ml mleka)
500 ml mleka (do budyniu)
300 g jogurtu greckiego (lub naturalnego)
2-3 łyżki cukru kryształu
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
5 łyżek wrzącej wody

*1 łyżka to ok 20 g
**1 łyżeczka to ok 5g

Przygotowanie

Przepis ten powstał podczas jednego jesiennego wieczoru, gdy zachciało się czegoś “dobrego”, a w lodówce pusto było.

Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Jogurt grecki łączymy z cukrem i rozpuszczoną kawą we wrzątku- mieszamy do połączenia się składników.
Nakładamy do naczynia jogurt,a na to budyń. Posypujemy wierzch cynamonem. Najlepiej deser smakuje, gdy budyń jest ciepły, a jogurt zimny. Smacznego.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: