Ogórki bez skórki

Składniki

5 kg oórków

zalewa:
1 szkl. octu 10%

6 szkl. wody

2 szkl. cukru

3 łyżeczki soli

5 łyżeczek musztardy

ziele angielskie, liście laurowe, gorczyca.

Przygotowanie

Ogórki bez skórki czyli te Ciotki i jej córki…

Jak zobaczyłam je u Cioci pierwszy raz nie miałam ochoty próbować. Dziwne! Bez skórki, jasne jakieś… ale spróbowałam i tak już zostało!

WARTO!!!

Ogórki obrać ze skórki ciasno poustawiać w słoikach. Zalewę zagotować. Przestudzić. Zalać ogórki. zakręcić pasteryzować 3 minuty od zawrzenia.

Zalewa zrobi się po jakimś czasie mętna, nie warto się tym przejmować i tak będą pyszne!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: