śledzie po kaszubsku

Składniki

płaty sledziowe typu matias,
dwie cebule,
majeranek,
sól,
pieprz,
koncentrat pomidorowy puszeczka,
ocet,
ziele angielskie,
lisć laurowy,
woda

Przygotowanie

z połowy szklanki octu i 600ml wody , liscia laurowego, ziela angielskiego ugotować zalewę, zamoczyć śledzie.Cebule pokroic w plasterki, dodać majeranek i przecier pomidorowy nieco wody , posolic popieprzyć,udusic do miękkości. Oddlać wieszkszą cześć marynaty ze śledzi połączyć z cebulą, zostawić do przegryzienia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: