rostbef z miodem

Składniki

70 dag rostbefu
2 lyzki oliwy
2 lyzki plynnego miodu
3 lyzki zielonego pieprzu(ze sloiczka)
1 szklanka smietanki slodkiej
10 dag masla
pieprz,sol

Przygotowanie

Kotlety lekko stluc. Miod wymieszac z sola, pieprzem i olejem i posmarowac kotlety. Wstawic na 2 godz. do lodowki. Nastepnie obsmazyc na silnie rozgrzanym masle, wlac smietanke i dodac pieprz. Trzymac chwile na patelni, obracajac kotlety , aby przeszly sosem. Podawac z ryzem, lub ziemiakami.

Smacznego!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: