Wędzony łosoś w śmietanie

Składniki

50 dag wędzonego łososia,
100 ml gęstej śmietany,
łyżka soku z cytryny,
liście sałaty,
sparzona cytryna pokrojona w plastry,
sól,
pieprz,

Do dekoracji:

jaja ugotowane na twardo

Przygotowanie

Najpierw należy ubić śmietanę z solą i sokiem cytrynowym.
Kawałki łososia ułożyć na talerzu na sałacie, po czym skropić je cytryną, polać przyprawioną i ubitą śmietaną oraz udekorować koperkiem, jajkiem na twardo i krążkiem cytryny.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: