Cynamonowe jagody z goździkami kasiuli

Składniki

Przepis na ok 3 małe słoiczki:
ok 250 g jagód
1 płaska łyżeczka cynamonu
ok 4 szt goździków goździków
ok 7 łyżek cukru

Zastosowanie, jak moje waniliowe czereśnie – http://www.wielkiezarcie.com/przepis47624.html :

do ciast
lodów
deserów
drinków

mięs czy serów

Przygotowanie

Jagody obtaczamy w cukrze, dodajemy cynamon i goździki, zostawiamy na 3 dni w lodówce. Owoce puszczą soki. Można tak jak czereśnie jeść od razu, lub zostawić np. na zimę, wówczas słoiczki z jagodami pasteryzujemy ok 10 min.

Cynamon i goździki bardzo wzbogacają smak jagód!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: