Paluszki z ciasta francuskiego na ostro kasiuli

Składniki

ok 100 g sera żółtego (tartego)
1 kabanos
2 łyzki keczupu
1 łyżeczka chilli
1 opakowanie ciasta francuskiego (ok 300g)
1 jajo
ok 1 łyżka maku

Przygotowanie

Ciasto rozkładamy. Połowę smarujemy keczupem, posypujemy chilli, posypujemy tartym serem i tartym kabanosem (lub posiekanym). Ciasto składamy i dociskamy:

Tniemy na paski. Każdy pasek skręcamy. Smarujemy jajem, posypujemy makiem:

Pieczemy ok 15 min (180 stopni):

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: