Kiszona kapusta gotowana do obiadu -M-

Składniki

– kiszona kapusta
– cebula
– boczek
– słonina
– liść laurowy
– vegeta
– mąka
– woda
– pieprz

Przygotowanie

Kapustę pokroić, wrzucić do garnka zalać zimną wodą i zagotować. Kiedy kapusta jest miękka odcedzić i wrzucić ponownie do garnka ale tym razem nie zalewać wodą. Dodać pokrojoną w kostkę cebulkę i podsmażoną na patelni pokrojoną w kostkę słoninkę i boczek. Kapustę często mieszać żeby nie przywarła do garnka. Doprawić pieprzem, vegetą i zasmażką oraz dodać jeden liść laurowy.

Zasmażka:
Na patelni roztopić plasterek margaryny wsypać łyżkę mąki, mieszać szybko aż mąka stanie się lekko brązowa. Dodać 1/4 szklanki wody i wymieszać na jednolitą masę i dodać do kapusty.

SMACZNEGO🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: