Penne z tuńczykiem

Składniki

50 dag makaronu pennesól pieprzcebula2 ząbki czosnku2 łyżki oliwybutelka przecieru pomidorowgo2 puszki tuńczyka w sosie własnymgarść zielonych oliwekbazyliaparmezan

Przygotowanie

Penne ugotować w osolonej wodzie. Przelać zimną wodą odsączyć.Cabulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić w rondlu na oliwie.Wlać przecier pomidorowy, wymieszać i podgrzać razem. Następnie włożyć tuńczyka i oliwki przekrojone na połówki. Ponownie podgrzać i przyprawić do smaku. Dodać bazylię.Sosem polać makaron i posypać startym parmezanem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: