Leczo po mojemu

Składniki

Wszystkie ilości składników wg. uznania:
kiełbasa zwyczajna ale z tych lepszych2 cebule3-4 ząbki czosnkupapryka świeża w trzech kolorach
cukinia młoda nie obrana ze skórkipieczarki2 pomidory obrane ze skórki i wypestkowane2 łyzki keczupu ostregosól, pieprz ziołowy, pieprz czarny, słodka paprryka w proszku2-3 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie

Na patelni rozgrzewam oliwe, daje kolejno cebula z czosnkiem, kiełbase i lekko podpiekam. Następnie pieczarki- i je odparowuje z wody-a potem papryka, cukina, pomidory i oczywiście przyprawy.Wszystko podlewam 2-3 łyzkami wody i duszę chwile pod przykryciem, ale taki czas by cukinia była chrupka.

Życzę smacznego!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: