Gulasz z żołądków

Składniki

-40 dag żołądków drobiowych
-papryka
-3 marchewki
-2 pietruszki
-pól selera
-pół szklanki zielonego groszku(mrożonego)
-2 cebule,2-3 ząbki czosnku
-pół szklanki jogurtu
-2 łyżki mąki,łyżeczka mielonej słodkiej papryki,ćwierć łyżeczki ostrej papryki,2 łyżeczki sosu sojowego,olej,przyprawa "Jarzynka"

Przygotowanie

Żołądki oczyścić,opłukać,pokroić w kostkę,oprószyć łyżką mąki.Zrumienić na oleju.Przełożyć do rondla,dodać łyżeczkę przyprawy "Jarzynka",zalać 750 ml zimnej wody,przykryć i gotować na wolnym ogniu.Oczyszczona,pokrojoną w kostkę marchewkę,seler,pietruszkę,cebulę i paprykę osobno podsmażyć.Wymieszać z mięsem i groszkiem.Z reszty mąki i odrobiny wody zagnieść ciasto i utrzeć zacierki.Dodać do mięsa i dusić 40-45 minut na wolnym ogniu.Pod koniec dodać jogurt wymieszany z mieloną papryką,zmiażdżonym czosnkiem i sosem sojowym.Dusić kilka minut.Gulasz jest prosty w wykonaniu i bardzo smaczny.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: