Spaghetti z ŁOSOSIEM w ŚMIETANIE

Składniki

– 400 g makaronu
– puszka zielonego groszku
– 200 g śmietany 18%
– 1 łyżka masła
– 150 g wędzonego łososia
– sól, pieprz
– 1/2 cytryny
– natka pietruszki do posypania

Przygotowanie

1. Makaron ugotować w posolonej wodzie.
2. Groszek odcedzić i dusić ok. 10 minut na rozgrzanym maśle. Dodać śmietanę i pokrojonego w paseczki łososia.
3. Wszystko zagotować, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podgrzewać jeszcze 5 minut.
4. Sos wymieszać z makaronem i posypać natką pietruszki.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: