ciasto dwukolorowe

Składniki

5 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka wody mineralnej gazowanej
2 1/2 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki oleju
cukier waniliowy

2 łyżki mąki
2 łyżki kakao

Przygotowanie

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i resztę składników. Wszystko dobrze ubić mikserem. Ciasto podzielić na 2 równe części. Do jednej części dodać 2 łyżki mąki, a do drugiej 2 łyżki kakao. Ubić.
Ciasto wylewać na blaszkę. Raz jasne, raz ciemne. Piec około 60 minut, w temperaturze około 180 stopni Celsjusza.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: