Salatka ” SZANGHAJ

Składniki

2 pory
2 peczki grubego szczypioru
2 srednie cebule
1 cukinia ( nie za duza )
3 kolorowe papryki
1 kg marchewki
150 g chinskiego makaronu( bialy)
500 g piersi z kurczaka
3 lyzki maggi
sol, pieprz
2 zabki czosnku

Przygotowanie

Pore ,szczypior i cebule pokroic drobno i usmazyc na oliwie. Marchewke zetrzec na tarce i takze usmazyc. To samo zrobic z cukinia i papryka, krojac je poprzednio w paseczki. Piersi kurczaka pokroic w mala kostke i usmazyc. Makaron ugotowac (ok. 2 min.- nie dluzej! ) i wymieszac ze wszystkimi skladnikami. Doprawic sola, pieprzem, maggi i roztartym czosnkiem. Schlodzic.

SMACZNEGO !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: