Gęsta zupa cebulowa

Składniki

cebula- 8
bulion drobiowy- 2 l
mąka -2 łyżki
serek topiony śmietankowy 2
śmietanka 36%- 10 łyżek
margaryna – 3 łyżki
żółty ser – do posypania
groszek ptysiowy lub grzanki

Przygotowanie

Cebulę kroimy bardzo drobno i przesmażamy na margarynie.Następnie dodajemy mąkę i mieszamy.Do garnka wlewamy gorący bulion i dodajemy do niego cebulkę.Po 15 minutach dodajemy kawałki topionego serka i mieszamy aby dokładnie się rozpuścił.Gotujemy jeszcze 10 minut a następnie dodajemy śmietanę Na koniec doprawiamy czarnym pieprzem.Gorącą zupę przelewamy na talerze i posypujemy startym żółtym serem.oraz dodajemy groszek ptysiowy lub grzanki.
Jest to przepis dla 4 osób.
Smacznego

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: