Ryba na wzmocnienie by TT

Składniki

Składniki na 4 porcje:

4 okonie lub porcje innej ryby
2 łyżki mąki
4 łyżki miodu
cytryna
50 ml oleju
300 g warzyw (cukinia, marchew, papryka, czerwona cebula)
2 łyżki masła
sól
kolorowy pieprz
mielona papryka
curry

Przygotowanie

Ryby oczyść i umyj. Posól, posyp mąką i natnij skórę na bokach. Wymieszaj miód z drobno pokrojnoną cytryną i przyprawami. na patelni rozgrzej olej i opecz ryby z obu stron. Przełóż do brytfanny i posmaruj marynatą miodową. Piecz około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni C. Ryby podczas pieczenia polewaj tworzącym się sosem. Pokrojone warzywa duś na maśle około 7 minut. Podawaj z rybą.

Czas przygotowania: 40 minut

Porcja: 340 kcal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: