Zapiekany ryż z tuńczykiem

Składniki

4 woreczki ryżu
2 puszki tuńczyka w oleju
pomidory w puszce krojone
puszka kukurydzy
sól
pieprz
zioła prowansalskie
szczypta papryki
4 plasterki sera żóltego

Przygotowanie

*ryż ugotować na sypko.
* naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem.
* na dno naczynia wysypać 2 woreczki ryżu, na to 1 puszkę tuńczyka, razem z olejem
* kolejno pół puszki kukurydzy pomidory, 2 plasterki sera
* posypac przyprawami i ułożyć tak samo drugą warstwę .
*zapiekać pod przykryciem przez 20 min i gotowe.

*można dodać kilka łyżek ketchupu, jednak pomidory z puszki i tuńczyk w oleju są wystarczające jeśli chodzi o wilgotność potrawy.
* przydatna na niespodziewanych gości, szybka, wczoraj robiłam i smakowała:) Smacznego

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: