sernik Anki

Składniki

15 dag biszkoptów
10 dag kruchych ciastek
7 dag masła
łyzka kakao
4 jajka
22 dag cukru
75 dag tłustego sera
budyń waniliowy
łyżka mąki
13 dag śmietany kremówki
15 dag gęstej śmietany

Przygotowanie

spód sernika: biszkopty i ciastka drobno pokruszyć. Dodać stopione masło oraz kakao. Dokładnie wymieszać.Masą wylepić dno tortownicy mocno dociskając.Wstawić na 30 minut do lodówki.
masa serowa:jajka utrzeć z 20 dag cukru na puszystą masę. Dodać ser, budyń oraz kremówkę.Masę serową przełożyć na spód wyjęty z lodówki.Piec godzinę w 175 stopniach.Po wyjęciu z pieca studzić 10 minut.Kwaśną śmietanę wymieszać z resztą cukru, rozsmarować na cieście.Ponownie wstawić sernik do piekarnika.Piec w tej samej temperaturze 10 minut. Przestudzić w formie
Smacznego!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: