Kotlet drobiowy serowo-szynkowy ze szczypiorkiem

Składniki

1 podwójna pierś z kurczaka
4 plastry szynki wiejskiej
4 plastry żółtego sera
sól
pieprz
paryka mielona ostra lub łagodna
4 łyżki posiekanego szczypiorku
2 jajka
bułka tarta
1 łyżka masła
olej do smażenia

Przygotowanie

Pierś z kurczaka umyć, pokroić na 4 kotlety, lekko rozbić.
Posolić,posypać pieprzem i papryką
Panierować w bułce , jajku i jeszcze raz cienko w bułce.
Masło rozgrzać na małym ogniu z olejem i usmażyć kotlety.
Na usmażony kotlet położyć po plasterku szynki i żółtego sera.
Zapiekać 3 min w rozgrzanym piekarniku z termoobiegiem w 180 st C.
Posypać każdy kotlet posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: