Banafaja , czyli Banoffee pie

Składniki

2 opakowania herbatników Leibniz

1 opakowanie masy krówkowej bakalland o smaku orzechowym

2 banany

1 mała śmietanka 36%

1 opakowanie śmietany Śnieżka

Poł szklanki roztopionego masła

2 łyżki rozpuszczonej żelatyny

Przygotowanie

Tortownica średnica 24 cm

1.Herbatniki zmielić, dodać roztopione masło wymieszać w misce tak , aby herbatniki wchłonęły masło, następnie przełożyć do tortownicy i uklepać, powierzchnia ma być równa.

2.Na herbatniki wyłożyć masę krówkową i znów wyrównać powierzchnię.

3.Banany pokroić w plastry i ułożyć na masie krówkowej.

4.Śmietankę połączyć ze Śnieżką dodać żelatynę ubić na sztywno.

5.Gotową śmietankę wyłożyć na ciasto. Wstawić minimum na 6 godzin do lodówki

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: