Meksykańska zupa z pulpecikami

Składniki

2 l wody
3 wołowe kostki rosołowe
3 cebule
1 listek laurowy
1 czerwona papryka
3 ząbki czosnku
mała puszka czerwonej fasoli
mała puszka kukurydzy
po 1 łyżeczce: majeranku i ziół prowansalskich
3 łyżki koncentratu pomidorowego
bułka tarta
1/2 kg mielonego mięsa
sól, pieprz
1 łyżka oleju

Przygotowanie

Zagotowywujemy bulion z listkiem laurowym. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Ddoajemy do bulionu. Mięso solimy i pieprzymy, dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku i bułkę tartą, tak żeby masa się nie rozpadała [ja dałam więcej niż 1/2 szkl.]. Formujemy małe pulpeciki. Wrzucamy do bulionu i gotujemy 10 minut. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i gotujemy kolejne 10 minut. Dodajemy resztę składników.

Smacznego!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: