Sos z bourbon whisky do mies.

Składniki

300 ml ketchubu
50 ml czerwonego octu winnego
50 ml sosu Soya
100 ml cuckru muscovado
2 lyzki musztardy Dijon
4 lyzki mielonego chili
2 lyzki mielonego imbiru
4 zabki czosnku starte na drobno
polowa pomaranczy w plastrach ze skora
1 lyzeczka mielonego ziarna kolendry
5 ziaren kminku
50 ml amerykanskiej whisky Jack Daniels
sol do smaku

Przygotowanie

Wszystkie skladniki zagotowac w garnku, zostawic na najmniejszym ogniu na 15 minut.
Wyjac plastry pomarancza , zmiksowac sos na gladko. Doprawic do smaku sola i ewentualnie sokiem z drugiej polowki pomaranczy, przechowywac w lodowce.

Sos podaje sie jako dodatek do mies grillowanych.
Smacznego.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: