Łasuch (pyszniutki)

Składniki

1/2 litra mleka

3 łyżki żelatyny

1 szklanka cukru

1 cukier waniliowy

4 galaretki różnego koloru

1/2 litra śmietany kwaśnej (12 lub 18)

Przygotowanie

Żelatynę zalewamy mlekiem i zostawiamy na półgodziny,

dodajemy cukier i cukier waniliowy,

mieszamy na kuchence do rozpuszczenia, nie gotujemy!!!

Wystawiamy do ostudzenia, dodajemy kwaśną śmietanę,

to wszystko dokładnie mieszamy.

Kroimy do tortownicy galaretkę w kostkę,

zalewamy mlekiem przygotowanym z żelatyną

Po zastygnięciu wykładamy owoce na wierzch

i zalewamy całośc galaretką.

Ciasto przepyszne i smakuje o niebo lepiej niż sernik na zimno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: