Francuska fasolka szparagowa

Składniki

-0,5 kg żółtej fasolki szparagowej
-pół pęczka świeżej natki piertuszki
– sok z 1/4 cyrtyny
-2 łyżki oliwy
-sól
-pieprz

Przygotowanie

Fasolkę należy przeciąć na pół i ugotować. Odcedzić i wystudzić.
Posiekać natkę pietruszki i dodać do fasolki.
W kubeczku wymieszać oliwę z sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem, zalać sałatkę.
Podawać zimne, jako dodatek do rybki, ziemniaczków czy czegoś innego.
Fajna odmiana dla tradycyjnej fasolki na ciepło.

Przepis dostałam od Taty Koleżanki, który jest Francuzem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: