Ciasto 3 bit na każdą okazję

Składniki

8 paczek herbatników
1 mleko w puszce skondensowane – słodzone!!
2 budynie śmietankowe bez cukru
0,5 l mleka
1 kostka Kasi
0,5 kremówki
2 łyżeczki żelatyny
4 łyzki cukru
1 kostka czekolady mlecznej

Przygotowanie

Meko w puszcze gotować w garnku na wolnym ogniu przez 2 godziny aż zgęstnieje.
2 budynie ugotować w 0,5 l mleka z 4 łyżkami cukru.
Po wystudzeniu dodać kostkę Kasi utrzeć.
Kremówkę ubić z dwoma łyzkami żelatyny.
Herbatniki wyłożyć na blachę, na to wylać zgęstniałe mleko z puszki, następnie nałożyć kolejną warstwę herbatników, potem masę budyniową, znowu herbatniki, a nastepnie ubitą śmietanę. Całość posypać startą czekoladą.
Pycha. Naprawdę warto spróbować.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: