Barszcz czerwony świąteczny Marty

Składniki

3l wody
5 dużych buraków czerwonych
2 średnie cebule
3 średnie marchewki
2 średnie pietruszki
ocet 10%
sól
pieprz
vegeta
kostka grzybowa Knorr

Przygotowanie

1.Buraki obrać i pokroić w małe kawałki.
2.Cebule pokroić w prążki.
3.Marchew i pietruszkę pokroić w talarki.
Do garnka wlać 3 litry wody , dodać pokrojone warzywa.
Dodać ok 3 łyżki octu (według smaku więcej octu bardziej kwaśny)
Wszystko wymieszać ,dać kostkę grzybową knorr i gotować na wolnym ogniu żeby barszcz nie zmętniał ok 1 godzinę.
Doprawić pieprzem , solą lub vegetą.

Tak przygotowany barszcz podawać z uszkami lub (nie dodając kostki grzybowej) jest pysznym barszczem czerwonym na obiad tyle że ze śmietaną .

POLECAM TO MÓJ ULUBIONY BARSZCZ ZAWSZE SIĘ UDAJE.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: